A meitat de la década dels seixanta, uns entusiastes del golf afectes a Vallromanes i captats per una idea dels senyors Alberto Durán Balet i Antonio Riviere Manen, van exposar al Sr. Luis Augusto Viñamata, compte d’Alba de Liste i als propietaris de finques, que confinaven a la seva Casa Palau, la possibiitat de crear un club de golf.

Club de Golf Vallromanes archivo digital 006

Acollida la idea amb gran entusiasme, i efectuats els primers passos per portar-la a la pràctica, un grup de promotors i empresaris es va unir a la mateixa, creant-se la Inmobiliària Polideportiva Castell de Sant Miquel, amb la finalitat d’engegar el que acabaria sent el Club de Golf Vallromanes.

Club de Golf Vallromanes archivo digital 004

F.W. Hawtree (1916-2000)
F.W. Hawtree
(1916-2000)

El 16 de desembre de 1968 va tenir lloc l’acte fundacional de la Inmobiliària, els President i Vice-President van ser el Sr. L.A. Viñamatai i el Sr. J. Balcells, respectivament.  Una vegada resolts els tràmits jurídics i administratius propis, es va prendre com a primer acord el nomenament de Mister F.W. Hawtree, prestigiós arquitecte de camps de golf, perquè iniciés sota la seva batuta els treballs necessaris, per convertir els camps i boscos de la zona circumdant a la Casa Palau-Torre Tavernera, en el desitjat camp de golf.

 

Torre Tavernera és una senyorial mansió, edificada per l’egregi Olegario D’ardena Taberner Montornés, Compte de Darnius, sobre l’antic Castell Vell dels Montornés, que va ser destruït durant la Guerra de Succesió, que va donar la corona d’Espanya a Felip V de Borbó. A la façana principal una inscripció gravada en pedra ”VETUS HOC CASTRUM SIVE DOMOS ANTIQUA 1,718”, ens permet fixar la data de l’edificació de la casa.

collage

A la seva façana com a motiu ornamental, es troben sis retaules de 2,60 per 1,50, fets de ceràmica, al estil Lluís XIV de principis del segle XVIII. Aquests sis quadres, se suposa per a numeració que porten, havien d’estar integrats en una col·lecció de vint, que envoltaven la casa donant-li una especial prestància. La importada d’aquesta obra d’art, rau en la seva situación cara a l’exteriro, i el fet de que per aquelles dates les representacions ceràmiques es limitaven a imatges de sants, no als propietaris del Palau, com en el cas que ens pertoca.

20170413094117025-11

Al 1968 les obres de restauració i ampliació de la Casa Palau, van ser dirigides per el Cap d’Ornato de l’Excem. Ajuntament de Barcelona Sr. Ros de Ramis, que va aconseuir un perfecte i harmoniós conjunt, que avui alberga les instal·lacions del club.

Club de Golf Vallromanes in Barcelona (22)

D. Antonio Riviere Manén, primer President, va inaugurar el mateix dia 22 de setembre de 1972, amb la presència del Capità General de Catalunya, el Delegat d’Esports, els directius de la Federació Catalana i Ajuntament de Vallromanes.

Aquest president va estar des de l’any 1972 fins al 1974, a continuació va ser el Sr. D. Pedro Cuatrecasas Sabata de 1974 a 1985, posteriorment D. Agustí Montal i Costa de 1985. Aquest mateix any es va celebrar el Open d’Espanya, un dels esdeveniments més importants celebrats en el club fins avui.

Club de Golf Vallromanes archivo digital 011

Els següents presidents van ser D. Josep Mª Ayuso Gatell de 1987 a 1995, D. Alberto Duran Biosca de 1995 al 2003, D. Francisco Llovet Parellada de 2003 a 2011. D. Luis Miguel Guerrero Gilabert que va finalitzar el 13 novembre del 2016 prenent el relleu Donya Carlota Sabaté Alturo sent la primera presidenta del club en els seus 44 anys d’història.

X